Pratsam

Tillgänglig digital service

Tillgänglig digital service

Pyxima och Pratsam tillkännager partnerskap i Finland

Publicerad 19.08.2014

Pyxima och Pratsam tillkännager partnerskap i Finland.  

19 augusti 2014 – Pyxima® och Pratsam® startar ett samarbete som gör det möjligt för personer med nedsatt läsförmåga att läsa DAISY böcker på sina handdatorer. Som officiell återförsäljare av läsapplikationen för ljudboken Online Daisy™ i Finland kommer Pratsam att släppa en dedikerad applikation som ger läsarna obehindrad tillgång till taltidningar och ljudböcker. Pratsam applikationen blir tillgänglig i smarttelefoner och på surfplattor, både för Apple- och Androidenheter, och ansluts till de största finländska innehållsleverantörernas onlinetjänster.

“Med det här partnerskapet skriver vi ett nytt kapitel i den internationella utvecklingen av applikationen Online Daisy”, säger Stephan Engelen, VD för Pyxima. “Idag har vi, med mer än 35 000 aktiva användare, redan nått en stor del av personerna med nedsatt syn i Skandinavien. Det här partnerskapet tillåter oss att utöka den här användargruppen genom att även nå den finska marknaden”.

"Pratsam glädjer sig över att samarbeta med teknikledande Pyxima, vars visionära engagemang för användarupplevelsen har inspirerat till nya sätt att konsumera ljudböcker och ljudtidningar”, säger Jonas Storholm, VD för Pratsam. "Det här partnerskapet är ett viktigt steg i vår strategi att diversifiera och bredda metoderna för att leverera ljudinnehåll till personer med nedsatt läsförmåga i Finland."

Online Daisy applikationen utvecklades av Pyxima i samarbete med Sensotec.