Pratsam

För synskadade

Pratsam Reader App

Pratsam Reader App

För iOS och Android

Pratsam Reader App är en för synskadade och andra personer med en läsnedsättning anpassad DAISY-spelare som fungerar på smarttelefoner och surfplattor. DAISY är ett etablerat tillgängligt format för talböcker och taltidningar.

Appen kan laddas ner gratis från App Store (iOS) och Google Play (Android), se länkar längre ner på denna sida. Appen levereras i Finland i samarbete med Sensotec.

Ladda ner eller strömma direkt

I appen kan användaren välja att lyssna till innehåll från en tjänsteleverantör men också spela upp innehåll från apparatens interna minne. Appen stöder strömmande läsning över internet, men ifall tjänsteleverantören tillåter kan innehållet även laddas ner till apparaten för senare uppspelning.

Användaren kan även själv lägga till innehåll som kan hanteras med appen exempelvis via en dator.

Smidig hantering av innehåll

Appen har alla funktioner som förväntas av en fullfjädrad app för synskadade. Förutom navigering i talpublikationer kan användaren lägga till bokmärken och ändra hastigheten på talet. Programmet har även en sleep timer-funktion.

Stöder DAISY 2.02 och DAISY Online

Pratsam Reader App stöder DAISY 2.02-standarden (alla typer med "Full audio") för digitala talböcker. Appen stöder även DAISY Online Delivery Protocol.