Pratsam

För synskadade

Pratsam Reader App

Pratsam Reader App

För iOS och Android

Pratsam Reader App är en för synskadade och andra personer med en läsnedsättning anpassad DAISY- och EPUB-spelare som fungerar på smarttelefoner och surfplattor. DAISY är ett etablerat tillgängligt format för talböcker och taltidningar.

Ladda ner eller strömma direkt

I appen kan användaren välja att lyssna till innehåll från en tjänsteleverantör men också spela upp innehåll från apparatens interna minne. Appen stöder strömmande läsning av talböcker över internet.

Ifall tjänsteleverantören tillåter kan publikationer även laddas ner till apparaten för senare uppspelning. Användaren kan även lägga till publikationer i appen med en dator.

Smidig hantering av innehåll

Pratsam Reader App har alla funktioner som förväntas av en fullfjädrad app för läsning till synskadade. Appen erbjuder användaren möjlighet att välja bok från en bokhylla, navigera i innehållets kapitel, sektioner och sidnummer, hantera bokmärken, använda en sleep-timer och ändra hastigheten på talet. 

Under uppspelning visas den upplästa textraden i boken med gul bakgrund och textens storlek kan ändras till en lämplig storlek för användaren.

Stöder DAISY 2.02 och DAISY Online

Pratsam Reader App stöder DAISY 2.02-standarden (alla typer med "Full audio") för tillgängliga digitala talböcker. Spelaren stöder också DAISY Online Delivery Protocol.

Ladda ner appen kostnadsfritt

Appen för uppspelning levereras i Finland i samarbete med Sensotec och användarna kan låna över 40.000 DAISY-titlar med appen från det nationella Tillgänglighetsbiblioteket Celia. 

Appen kan laddas ner gratis från App Store (iOS) och Google Play (Android), se länkar här under.