Pratsam

För synskadade

Pratsam Reader Voice

Pratsam Reader Voice

Spela upp talpublikationer med din röst

Pratsam Reader Voice är en tjänst för röstassistenter som gör det möjligt för organisationer att leverera talböcker och taltidningar till personer med läsnedsättning. 

Tjänsten gör det möjligt för exempelvis synskadade att med röstkommandon spela upp och navigera i talpublikationer exempelvis i DAISY-format.

Pratsam Reader Voice är tillgänglig för apparater som stöder Amazon Alexa, det vill säga smarthögtalare, smarttelefoner, surfplattor och smarta skärmar. Genom att använda en röstassistent, behövs endast rösten för att öppna en bokhylla, välja och spela upp en talpublikation.

Översikt av funktioner som stöds

» Uppspelning av talböcker och taltidningar i DAISY format
» Lyssna på böcker från DAISY Online-tjänster
» Handsfri hantering via röstgränssnitt:

» Val av böcker från personlig bokhylla
» Återuppta uppspelningen från senaste position
» Ändra ljudnivå
» Navigera enligt avsnitt eller sidnummer
» Lägg till, lista, välj och radera bokmärken
» Öppna en hjälpsektion som ger handledning

Se våra videon på Pratsam Reader Voice-tjänstens funktion på Youtube (på engelska):

För apparater som stöder röststyrning

Amazon Alexa finns redan integrerad i många apparater världen över. De flesta av dessa apparater stöder uppspelning av media och användning av Pratsams tjänst. Amazon Alexa finns tillgänglig på hårdvara tillverkad av Amazon men också på hårdvara från andra tillverkare.

En organisation kan välja ett unikt namn för invokation av tjänsten, där användaren kan exempelvis säga bibliotekets namn för att komma åt sina talpublikationer. Tjänsten kan synkronisera direkt med ett biblioteks distributionssystem och presentera nya tillgängliga böcker alternativt hela bokhyllan till användaren.

Pratsam Reader Voice kan också lanseras som flera olika tjänster med egna invokationer, exempelvis separata tjänster för taltidningar som kan öppnas med att användaren säger taltidningens namn.

Publik demo tillgänglig för test

Våra publika demon av Pratsam Reader Voice-tjänsten finns tillgänglig att testa för vem som helst. Information om demotjänsten för Amazon Alexa hittas på adressen https://www.amazon.com/P-R-Pratsam-Reader-Voice/dp/B0BVB5PYRC/ 

Som användare kan du skapa ett kostnadsfritt testkonto och få tillgång till en bokhylla med en DAISY-bok (på engelska).

Den publika demon kan testas på smarthögtalare, smarta displayer och Android smarttelefoner. Den publika demon för Amazon Alexa stöder engelska. Fler språk kan enkelt läggas till i tjänsten vid behov, ifall språken stöds av röstassistenterna. 

Stöd för DAISY och DAISY Online

Den molnbaserade Pratsam Reader Voice-tjänsten gör det möjligt för talboksbibliotek och andra organisationer som erbjuder material via DAISY Online-tjänster att öppna distribution till röstassistenter. Med en inloggning kan användarna enkelt länka sina befintliga DAISY Online-konton till röstassistenten och lagra uppgifterna anonymt och i krypterad form i tjänsten.

Pratsam Reader Voice fungerar med tjänster som stöder DAISY Online Delivery Protocol version 1 och som innehåller talpublikationer i formatet DAISY 2.02 med audio.

Kontakta oss för mera information!