Pratsam

Yhteistyökumppanit

Saavutettava digitaalinen palvelu

Yhteistyökumppanit

Pohjoisen Pohjanmaan ruotsinkieliset näkövammaiset ry

Pratsamjärjestelmän historia pohjautuu Pohjoisen Pohjanmaan ruotsinkieliset ry:n (Norra Österbottens svenska synskadade rf, NÖSS) ja Jakobstads Tidningin (nykyisin Österbottens Tidning) yhteiseen pilottiprojektiin vuosina 2003 - 2004.

NÖSS jatkoi Pratsamjärjestelmän kehitystä yhdessä Pratsam Oy:n kanssa vuosina 2005 - 2013 ja useat Pratsam Oy:n tuotteet ovat lähtöisin projektista. Yhdistys on myös Pratsam Oy:n osaomistaja, minkä vuoksi taataan, että tuotteet ja palvelut mukautetaan näkövammaisille. 

Kolibre ry

Kolibre logoVuonna 2012 Pratsam Oy, NÖSS ja FSS perustivat Kolibre ry -nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on julkaista Pratsamjärjestelmän ytimen yleisenä lähdekoodina, julkaista ja hoitaa avointa lähdekoodia sekä rakentaa lähdekoodin ympärille kehitysyhteisön.

Kolibre ry on alusta alkaen kehittänyt useita uusia toimintoja ja järjestöt mm. Saksalta, Venäjältä ja Etelä-Afrikasta ovat käyttäneet lähdekoodia omiin projekteihinsa. Pratsam tarjoaa konsultointi ja kehitystyötä myös Kolibren ratkaisujen ympärillä.

Lisätietoa Kolibren toiminnasta löytyy verkkosivustolta www.kolibre.org.

Kansainvälinen DAISY-konsortio

Daisy Consortium logoPratsam on jäsenenä kansainvälisessä DAISY-konsortiossa ja kehittää järjestelmää, joka perustuu niihin standardeihin, joita konsortio kehittää yhdessä näkövammaisten etujärjestöjen kanssa. Konsortion verkkosivut löytyvät osoitteesta www.daisy.org.

Sensotec

Sensotec logoSensotec on belgialainen yritys, joka toimittaa alustan Pratsam Reader Appiin. Näkövammaiset käyttävät Sensotecin ratkaisuja myös monissa muissa maissa.

Sensotecin kotisivut löytyvät osoitteesta www.sensotec.be.