Pratsam

Yhteistyökumppanit

Saavutettava digitaalinen palvelu

Yhteistyökumppanit

Pohjoisen Pohjanmaan ruotsinkieliset näkövammaiset ry

Pratsamjärjestelmän historia pohjautuu Pohjoisen Pohjanmaan ruotsinkieliset ry:n (NÖSS) ja Jakobstads Tidningen (nykyisin Österbottens Tidning) yhteiseen pilottiprojektiin vuosina 2003 - 2004. NÖSS jatkoi Pratsamjärjestelmän kehitystä yhdessä Pratsam Ab:n kanssa vuosina 2005 - 2013 ja useat Pratsam Ab:n tuotteet ovat lähtöisin projektista. Kehitysprojektin verkkosivut löytyvät osoitteesta www.pratsam.org

Yhdistys on myös Pratsam Ab:n osaomistaja, minkä vuoksi taataan, että tuotteet ja palvelut mukautetaan näkövammaisille. Yhdistyksen verkkosivut löytyvät Suomen ruotsinkielisten näkövammaisten liiton verkkosivuilta.

Kolibre rf

Kolibre logoVuonna 2012 Pratsam Ab, NÖSS ja Suomen ruotsinkieliset näkövammaiset ry perustivat Kolibre ry -nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on julkaista Pratsamjärjestelmän ytimen yleisenä lähdekoodina, julkaista ja hoitaa avointa lähdekoodia sekä rakentaa lähdekoodin ympärille kehitysyhteisön. Kolibre ry on alusta alkaen kehittänyt useita uusia toimintoja ja järjestöt mm. Venäjältä ja Etelä-Afrikasta ovat käyttäneet lähdekoodia omiin projekteihinsa.

Lisätietoa Kolibren toiminnasta löytyy verkkosivustolta www.kolibre.org.

Kansainvälinen DAISY-konsortio

Daisy Consortium logoPratsam on jäsenenä kansainvälisessä DAISY-konsortiossa ja kehittää järjestelmää, joka perustuu niihin standardeihin, joita konsortio kehittää yhdessä näkövammaisten etujärjestöjen kanssa. Konsortion verkkosivut löytyvät osoitteesta www.daisy.org.

Pyxima

Pyxima logoPyxima on belgialainen yritys, joka toimittaa alustan Pratsam Reader Appiin. Näkövammaiset käyttävät Pyximan ratkaisuja myös monissa muissa maissa.

Pyximan kotisivut löytyvät osoitteesta www.pyxima.net.